Venäjän hyökkäys Ukrainaan on järkyttävä ja tuomittava.

Johtuen Venäjän sotatoimista Ukrainassa Burger Kingin omistava yhtiö Restaurant Brands International ( www.rbi.com ) on vaatinut Venäjän ravintoloiden toimintojen keskeyttämistä. Burger King ei yhtiönä omista ravintoloita Venäjällä, jonka maaperällä operoivat ravintolat toimivat itsenäisesti franchise-periaatteella. Burger King -ketjun tahtotila toiminnan sulkemisesta Venäjällä on kuitenkin selkeä ja neuvotteluja tahtotilan saavuttamiseksi jatketaan aktiivisesti. Viime viikolla Burger King -ketju on keskeyttänyt kaiken Venäjän markkinoille tarjotun tuen aina toiminnoista ja markkinoinnista toimitusketjuun saakka. Myös kaikki investoinnit ja laajentamissuunnitelmat Venäjän markkinoilla on jäädytetty. Lue lisää osoitteesta: https://www.rbi.com/English/news/news-details/2022/Actions-on-Burger-King-Russia/default.aspx


Tämän lisäksi Burger King on sitoutunut ohjaamaan Venäjän franchising-toiminnasta saatavat tulot ukrainalaisille pakolaisille suunnattuun humanitaariseen apuun. Lisäksi yhtiö on lahjoittanut miljoona dollaria YK:n pakolaisjärjestölle.

Suomessa Burger King -brändiä edustaa franchise-periaatteella Tradeka-konserniin kuuluva Restel Fast Food Oy. Tradeka-konserni on lahjoittanut 100 000 € Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon ja niitä käytetään muun muassa avustustyöntekijöiden lähettämiseen kriisialueelle Ukrainaan. Punainen risti on toiminut Ukrainan konfliktialueella jo pitkään ja pystyy siten varmistamaan avun viemisen perille sitä tarvitseville.