Vastuullisuus

Kestäviä tekoja ja valintoja

Vastuullisuus tapahtuu jokapäiväisessä arjessa – se on jatkuvaa työtä, tekoja ja toiminnan kehittämistä. Me Burger Kingillä olemme sitoutuneita toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Meille tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että pyrimme vähentämään jatkuvasti toiminnasta syntyvän jätteen määrää, suorittamalla laadun valvontaa ja tarjoamalla entistä enemmän kasvisvaihtoehtoja.

Vuonna 1954 perustettu BURGER KING® on maailman toiseksi suurin hampurilaisravintolaketju, jonka omistaa RBI (Restaurant Brands International Inc.). Suomessa ravintoloita operoi Restel Oy ja Burger King on mukana Restelin vastuullisuusohjelmassa sekä RBI:n määrittelemässä vastuullisuustyössä.

Restel on Tradeka-Yhtiöiden omistama suomalainen ravintola-alan palveluyritys. Omistajaohjauksemme kautta vastuullisuuttamme määrittävät YK:n Global Compact -sitoumus ja Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet. Vastuullisuustyömme on tavoitteellista ja mitattavaa ja sen tuloksia seurataan vuosittain. Restel on mukana omistajansa Tradeka Oy:n vastuullisuusraportissa.

Kannamme vastuuta ympäristöstä ja ilmastosta 

Ilmastonmuutos, luonnonvarojen liikakäyttö ja kestämättömät viljelykäytännöt uhkaavat pitkällä aikavälillä monien tuotteidemme kestävyyttä ja saatavuutta. Siksi olemme sitoutuneet käyttämään tuotteita, jotka on hankittu kestävällä tavalla. Ymmärrämme ja tunnistamme, että ilmastonmuutoksen hillitseminen edellyttää suorien ja välillisten ympäristövaikutusten hallintaa, alkaen omasta operatiivisesta toiminnastamme. Pyrimme jatkuvasti vähentämään luontoon kohdistuvia vaikutuksia ja lisäämään tietoisuutta sekä vaihtoehtoja vastuullisempaan kuluttamiseen.

Ympäristöystävällisiä tekoja

1. Jätteiden parempi lajittelu

Pyrimme kierrättämään mahdollisimman ison osan ravintoloidemme jätteistä. Kaikki ravintolamme lajittelevat aaltopahvin, käytetyn paistorasvan sekä ongelmajätteet. Kaikki ravintolamme lajittelevat myös keittiössä syntyvän biojätteen. Monissa kunnissa meillä on mahdollista kierrättää mm. nestepakkauksia, paperia, muovia, metallia, lasia ja tekstiilejä, kuten työvaatteita.

2. Muovin vähentäminen

Tavoitteena on vaihtaa kaikki pakkausmateriaalit täysin uusiutuviin, kierrätettäviin tai sertifioituihin materiaaleihin ja kierrättää kaikki pakkausmateriaalit ravintoloissa globaalisti vuoteen 2025 mennessä. Suomen ravintoloiden käyttämät myyntipakkaukset tehdään kierrätettävästä materiaalista. Kuitupakkausten raaka-aine on peräisin joko kierrätetystä kuidusta tai sertifioiduista metsistä. Olemme poistaneet kertakäyttöiset muovikannet ja pillit ravintolasaleistamme ja tarjoamme ne erikseen pyynnöstä. Tällä pyrimme vähentämään jätteen kokonaismäärää.

3. Pienennämme ruokahävikkiä

Burger Kingissä ruoka valmistetaan pääsääntöisesti tilauksesta. Tämä pienentää merkittävästi ruokahävikkiä. Ruuan valmistuksen aikataulu perustuu järjestelmälliseen tuotannonsuunniteluun, joka auttaa varmistamaan että tuotteet valmistetaan oikea-aikaisesti suhteessa kysyntään.

4. Ilmastoystävällisempää ruokaa

Voimme vaikuttaa hiilijalanjälkeemme merkittävästi jokapäiväisillä valinnoilla – esimerkiksi valitsemalla toisinaan kasvisvaihtoehdon ruokapöytään. Vaihtelemalla ja kokeilemalla kasvispohjaisia vaihtoehtoja ruokavaliossa, toimimme ympäristöystävällisesti. Kasvatamme Burger Kingillä jatkuvasti kasvisvalikoimaa, tällä hetkellä kasvispihvin voi vaihtaa veloituksetta useaan klassikkohampurilaiseemme.

100% vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä tai biohajoavia
30% käytetystä muovista on valmistettu kierrätysmuovista vuoden 2025 loppuun mennessä
100% pakkausmateriaaleista kierrätetään ravintoloissa vuoden 2025 loppuun mennessä
0 % kertakäyttömuovia vuoden 2025 loppuun mennessä käytössä

Kansainvälisesti toimiva Burger King on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi vuoteen 2050 mennessä ja vähennystavoitteet on hyväksytty Science Based Targets -aloitteessa. 

Tavoitteemme on ehkäistä ruokahävikkiä ja minimoida arvokkaiden raaka-aineiden hävikki, jotta voimme vähentää ruuantuotannon haitallisia ympäristövaikutuksia.

Turvallista ja puhdasta ruokaa

Laadunhallinta ja tehokas omavalvonta tukevat jokapäiväistä vastuullisuustyötä. Ravintolatoiminnassa pelkkä maku ei ole kingi, vaan ruoan laatu on avainasemassa turvallisen ja onnistuneen ravintolakokemuksen takaamisessa. Pidämme huolta tuoteturvallisuudestamme ja ravintoloidemme laatua seurataan säännöllisesti.

Vastuullinen toimitusketju on olennainen osa liiketoimintaamme ja valitsemmekin tavarantoimittajamme tarkoin varmistaaksemme toimitusketjumme vastuullisuuden ja sen, että tarjoamme asiakkaillemme parhaan mahdollisen ravintolakokemuksen. Tavarantoimittajamme käyvät läpi perusteellisen elintarviketurvallisuusauditoinnin. Pyrimme myös jatkuvasti viestimään toiminnastamme avoimesti ja lisäämään läpinäkyvyyttä.

Tekoja turvallisen ruoan eteen

Antibioottien hallinta

Pyrimme globaalisti edistämään antibioottivapaata tuotantotapaa. Kansainvälisen Burger Kingin kehittämät antibioottien hallintavaatimukset on työstetty yhdessä tavarantoimittajiemme ja eläinten hyvinvointiin erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa. Hallintavaatimuksia tarkistetaan säännöllisesti ja päivitetään tulevan lainsäädännön ja alan parhaiden käytäntöjen mukaan.

Parempia munia

Burger King on sitoutunut hankkimaan 100 % häkkivapaita munia vuoteen 2025 mennessä. Olemme edenneet merkittävästi jo nyt tähän suuntaan, kun majoneesien ainesosana käytetään häkkivapaan tai vapaan kananmunia. Jatkamme tiivistä yhteistyötä toimittajiemme kanssa varmistaaksemme, että loput munaa sisältävistä tuotteistamme valmistetaan sitoumuksemme mukaisesti tuotetuista munista.

Kahvi ja tee

Käyttämämme kahvi on Meiran Kulta Katriinaa, joka on valmistettu vastuullisuussertifioidusta (UTZ, Rainforest Alliance tai Fairtrade) raakakahvista. Tee puolestaan on Rainforest Alliance sertifioitua.

Naudanliha

Naudanlihapihvimme ovat aina 100 % naudanlihaa ja ne tulevat EU:sta. Pihvimme sisältävät ainoastaan jauhettua naudanlihaa ilman mitään lisä- tai säilöntäaineita. Emme käytä kasvuhormoneilla kasvatettua naudanlihaa.

Merkityksellinen ja turvallinen työ 

Tuemme henkilökuntamme hyvinvointia kuuntelemalla työntekijöitämme, huolehtimalla työturvallisuudesta ja työhyvinvoinnista sekä tarjoamalla viihtyisän työympäristön, jossa ovat parhaat työkaverit. Lisäksi tarjoamme hyviä henkilöstöetuja.  

Me haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden saada hyvä ensikosketus työelämään ja ottaa ensimmäiset askeleet työuransa alkutaipaleella. Pidämme erityistä huolta nuorista työntekijöistämme ja tärkeä osa vastuullisuustyötämme onkin varmistaa nuoren perehdyttämien niin omaan työhönsä kuin itse työelämäänkin. Tavoitteenamme on tarjota nuorille myönteisiä oppimiskokemuksia. Ensimmäisillä kosketuksilla työelämään on tutkitusti vaikutusta ammatti-identiteetin syntyyn ja koko työuran onnistumiseen. 

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo

Monimuotoisuutta kunnioittava ja tukeva työyhteisö mahdollistaa tasa-arvoisen kohtelun ja yhdenvertaiset mahdollisuudet jokaiselle. Toisten kunnioittaminen ja arvostaminen, syrjimättömyys ja tasa-arvo ovat keskeisiä periaatteitamme ja vastuullisuustyön ytimessä.  

Olemme olleet mukana Työ- ja elinkeinoministeriön Koto-SIB-ohjelmassa, jonka tarkoituksena oli mahdollistaa maahanmuuttajille nopean polku työllistymiseen. Lisäksi olemme mukana myös Kotouttaminen töiden avulla -hankkeessa sekä nuoria tukevissa Yhdessä työhön- hankkeessa. Olemme tukeneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvon edistämistä vuosia.