Ympäristöystävällisiä tekoja
1. Jätteiden parempi lajittelu
Pyrimme kierrättämään mahdollisimman ison osan ravintoloidemme jätteistä. Kaikki ravintolamme lajittelevat aaltopahvin, käytetyn paistorasvan sekä ongelmajätteet. Kaikki ravintolamme lajittelevat myös keittiössä syntyvän biojätteen. Monissa kunnissa meillä on mahdollista kierrättää mm. nestepakkauksia, paperia, muovia, metallia, lasia ja tekstiilejä, kuten työvaatteita.
2. Muovin vähentäminen
Tavoitteena on vaihtaa kaikki pakkausmateriaalit täysin uusiutuviin, kierrätettäviin tai sertifioituihin materiaaleihin ja kierrättää kaikki pakkausmateriaalit ravintoloissa globaalisti vuoteen 2025 mennessä. Suomen ravintoloiden käyttämät myyntipakkaukset tehdään kierrätettävästä materiaalista. Kuitupakkausten raaka-aine on peräisin joko kierrätetystä kuidusta tai sertifioiduista metsistä. Olemme poistaneet kertakäyttöiset muovikannet ja pillit ravintolasaleistamme ja tarjoamme ne erikseen pyynnöstä. Tällä pyrimme vähentämään jätteen kokonaismäärää.
3. Pienennämme ruokahävikkiä
Burger Kingissä ruoka valmistetaan pääsääntöisesti tilauksesta. Tämä pienentää merkittävästi ruokahävikkiä. Ruuan valmistuksen aikataulu perustuu järjestelmälliseen tuotannonsuunniteluun, joka auttaa varmistamaan että tuotteet valmistetaan oikea-aikaisesti suhteessa kysyntään.
4. Ilmastoystävällisempää ruokaa
Voimme vaikuttaa hiilijalanjälkeemme merkittävästi jokapäiväisillä valinnoilla – esimerkiksi valitsemalla toisinaan kasvisvaihtoehdon ruokapöytään. Vaihtelemalla ja kokeilemalla kasvispohjaisia vaihtoehtoja ruokavaliossa, toimimme ympäristöystävällisesti. Kasvatamme Burger Kingillä jatkuvasti kasvisvalikoimaa, tällä hetkellä kasvispihvin voi vaihtaa veloituksetta useaan klassikkohampurilaiseemme.
Kansainvälisesti toimiva Burger King on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi vuoteen 2050 mennessä ja vähennystavoitteet on hyväksytty Science Based Targets -aloitteessa.
Tavoitteemme on ehkäistä ruokahävikkiä ja minimoida arvokkaiden raaka-aineiden hävikki, jotta voimme vähentää ruuantuotannon haitallisia ympäristövaikutuksia.
Tekoja turvallisen ruoan eteen
Antibioottien hallinta
Pyrimme globaalisti edistämään antibioottivapaata tuotantotapaa. Kansainvälisen Burger Kingin kehittämät antibioottien hallintavaatimukset on työstetty yhdessä tavarantoimittajiemme ja eläinten hyvinvointiin erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa. Hallintavaatimuksia tarkistetaan säännöllisesti ja päivitetään tulevan lainsäädännön ja alan parhaiden käytäntöjen mukaan.
Parempia munia
Burger King on sitoutunut hankkimaan 100 % häkkivapaita munia vuoteen 2025 mennessä. Olemme edenneet merkittävästi jo nyt tähän suuntaan, kun majoneesien ainesosana käytetään häkkivapaan tai vapaan kananmunia. Jatkamme tiivistä yhteistyötä toimittajiemme kanssa varmistaaksemme, että loput munaa sisältävistä tuotteistamme valmistetaan sitoumuksemme mukaisesti tuotetuista munista.
Kahvi ja tee
Käyttämämme kahvi on Meiran Kulta Katriinaa, joka on valmistettu vastuullisuussertifioidusta (UTZ, Rainforest Alliance tai Fairtrade) raakakahvista. Tee puolestaan on Rainforest Alliance sertifioitua.
Naudanliha
Naudanlihapihvimme ovat aina 100 % naudanlihaa ja ne tulevat EU:sta. Pihvimme sisältävät ainoastaan jauhettua naudanlihaa ilman mitään lisä- tai säilöntäaineita. Emme käytä kasvuhormoneilla kasvatettua naudanlihaa.