Uratarinat

Toni – Fast food -työntekijä ja tuotantovastaava

Burger King -ravintoloiden tuotantovastaavat huolehtivat yhdessä vuoropäälliköiden kanssa, että hommat menevät maaliin ajoissa ja oikein. Päivittäinen työ on monipuolisesti asiakaspalvelua ja keittiötöitä. 21-vuotias Toni kuvailee itseään positiiviseksi persoonaksi, joka löytää huonoistakin asioista jotain hyvää. Hyviin puoliin keskittyminen onkin tärkeää työssä, jossa tapaa päivittäin kaikenlaisia ihmisiä. Toni päätyi kingiin jengiin bussissa näkemänsä työpaikkailmoituksen takia, ja hän on ollut mukana remmissä Suomen ensimmäisen ravintolan avauksesta asti.

– Yllätyin eniten siitä, kuinka paljon sääntöjä ja toimintamalleja täällä on, ja kuinka tarkasti niitä noudatetaan, aina pikkujutuista isoihinkin asioihin. Kiire antaa omat haasteensa työssä, jotta taso säilyy, mutta ei se mahdotonta ole.

– Parasta tuotantovastaavan tehtävissä on minulle annettu vastuu, sekä esimiehen luottamus siihen, että pystyn hoitamaan hommani kunnolla. Nykyään myös koulutan uusia työntekijöitä perusasioiden parissa.

Rautatieaseman kingiläisillä on loistava ilmapiiri, ja kaikki tulevat hyvin juttuun toistensa kanssa. Toni uskoo, että uusien työntekijöiden on helppo päästä eroon alkujännityksestä, sillä he sujahtavat porukkaan mukaan nopeasti.

– Esimiehet ravintolapäälliköstä vuoropäällikköön ovat helposti lähestyttäviä ja mukavia. Olen myös saanut työpaikalta monia hyviä ystäviä, joiden kanssa vietän aikaa myös työympyröiden ulkopuolella.

– Rento ilmapiiri välittyy myös asiakkaille. Asiakkaat kohdataan ihmisinä ja heitä palvellaan parhaimmalla tavalla, ei robottimaisesti tiettyjä fraaseja toistaen, vaan vapaammin, jokainen hieman omalla tavallaan.

Toni pitää tärkeänä sitä, että Burger King tukee työpaikan ulkopuolista elämää hyvin ja joustavasti, mikä sopii nuoren opiskelijan elämään.

– Vuorolistoissa voi esittää toiveita, haluaako aamu-, ilta- vai sulkuvuoron, ja myös vapaapäiviin voi esittää omat ehdotukset.

– Jos pääsykokeiden jälkeen varmistuu opiskelupaikka, voisin kuvitella jatkavani työskentelyä BK:ssa opiskelun ohessa. Meillä on muutama muukin työntekijä, jotka opiskelevat ja tekevät töitä sen mukaan mitä ehtivät ja miten on esimiesten kanssa sovittu.

Toni arvostaa sitä, että Burger King antaa kaikille työntekijöille samat mahdollisuudet ja resurssit kehittyä työssään ja kasvattaa omaa uraansa siihen suuntaan mihin tahtoo. Rennolla otteella.

– Säännöistä pidetään kiinni ja varmistetaan, että kaikki tehdään niin kuin pitää, mutta silloin kun voi ottaa rennomman asenteen, sekin onnistuu. Muutaman kerran vuodessa mennään työporukalla viettämään hauskaa iltaa yhdessä.